Om

Historikk

 

Russiske Erter er en del av norsk matkulturhistorie. Bruk av Russiske Erter er beskrevet i bl.a. Stor Kokebok av Henriette Schønberg Erken tidlig på 1900-tallet. Produksjon av Russiske Erter har foregått med en helt spesiell prosess slik at den fremkaller de helt spesielle og karakteristiske aromastoffene som kjennetegner Russiske Erter.

 

Naturlig Produkt

 

Russiske Erter skal lages uten bruk av tilsetningsstoffer, slik Culinar Produkter as gjør med sin egenutviklede prosess. Hemmeligheten bak Culinar Produkters Russiske Erter ligger i valget av riktig råvare, som sammen med selve produksjonsprosessen gir det smaksmessig riktige produktet, med passe fast konsistens og fyldige aromatiske smak.

 

Jeg har brukt russiske erter helt siden læretiden på Hotel Continental på 70 tallet.

Den gangen ble det brukt russiske erter fra Nora, et meget bra produkt.

De la ned produksjonen, det tok lang tid å finne tilsvarende kvalitet.

Det fant jeg hos Culinar.

De har en spesiell smak som passer svært godt til alt Norsk vilt.

Tilberedningen er viktig, bløtlegging og koking med kjærlighet.

Dette tar natten over i bløt og koketid på et par timer, avsluttet med litt sukker, smør og hakket persille.

Nå er det ferdig kokt på markedet som kan gjøre produktet mer tilgjengelig.

Vi eksperimenterer nå med å finne nye produkter som ertene kan passe sammen med.

Jeg har god tro på at russiske erter kan gå fint som tilbehør til lutefisk.

Det er mulig å produsere ertene hjemme, men det er veldig tidkrevende og særdeles vanskelig å oppnå det samme gode produktet som vi finner hos Culinar.

 

- Lars Erik Underthun

Fikkjebakke 1, 3766

Sannidal, Norway

0047 909 19 818

Copyright @ All Rights Reserved